Własna restauracja
Biznes gastronomiczny jest bardzo trudnym wyzwaniem, a własna restauracja wiąże się z wieloma problemami. Nie każdy nadaje się do tego rodzaju biznesu. Aby restauracja odniosła spektakularny sukces, trzeba włożyć w nią mnóstwo pracy i zaangażowania. Nie obędzie się też bez odpowiedniej wiedzy oraz doświadczenia w branży gastronomicznej. Osoba która nigdy nie widziała, jak funkcjonuje restauracja od kuchni, może mieć duże problemy z jej odpowiednim prowadzeniem. Własna restauracja to duże wyzwanie, ale jeśli się uda, może przynosić właścicielowi dużą satysfakcję oraz zadowalające dochody. Nie jest to praca na etat- taka działalność jak restauracja, wymaga poświęcenia wielu godzin każdego dnia. Rano właściciel powinien zadbać o dostawę świeżych produktów z najlepszych źródeł, a po otwarciu lokalu musi dopilnować, żeby restauracja funkcjonowała jak trzeba. Kto nadaje się do prowadzenia biznesu gastronomicznego? Osoba, dla której restauracja nie jest żadną tajemnicą, gdyż sama długo już w niej pracowała i uważa, że jest gotowa na założenie własnej działalności. Taka osoba powinna znaleźć odpowiedni lokal i dokładnie przemyśleć, jaka Komorniki restauracja byłaby najlepszym biznesem w tym miejscu.